Skogväktare på Brännvinsberget

Sedan veckan före jul har flera organisationer, bl a Fältbiologerna, Greenpeace, Jordens vänner, Naturskyddsföreningen m fl vaktat skogarna på bl a norra Brännvinsberget och vid Ormtjärn, för att försöka förmå Sveaskog, svenska folkets skogsbolag, att inte avverka dessa skyddsvärda skogar i Ore skogsrike.

Idag, 10 januari 2018 var vi ett gäng däruppe och hälsade på och hade några reportrar med oss. Det var kallt, soligt och mycket snö – en riktig vinterdag.  Vakten fortsätter denna månad och  ev längre, om det behövs med nya människor som är där och vaktar vår skog som vi alla äger gemensamt via statliga Sveaskog. Vi behöver mer naturskogar för att klara biologisk mångfald – superviktigt även för oss människor!

 

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.